Ankeilers Special Interest

Steeds meer fastfood

mcdonalds

Bron: Flickr

Er wordt steeds meer gegeten bij fastfood-ketens zoals Mcdonalds en Burger King. Dat zei Virginie Pernin van GIRA Foodservices vorige week tijdens het Europatat Congress 2014 in Brussel. Ze sprak daar overde trends in de Europese voedselmarkt. Volgens haar is er na de crisis een lichte groei te zien qua aantal klanten van commerciële voedselbedrijven, zoals restaurants en cateringbedrijven. De grootste groei is te zien bij zogenaamde Quick Service Restaurants, waaronder de verschillende fastfoodketens. Mcdonalds heeft het grootste aandeel van de voedselmarkt in haar bezit met zo’n 20%. Een tweede is de keten Yum Brands! De groei van fastfoodketens is volgens Pernin te verklaren doordat mensen steeds sneller willen eten. Daarom gaan mensen meer snacken.

Tijdschrift: Delicious, mensen die geïnteresseerd zijn in eten en alles wat daarmee te maken heeft.

Bron: http://www.agf.nl/artikel/111786/We-eten-steeds-vaker,-sneller,-functioneler-en-goedkoper

 

Van der Vaart mist WK

Rafael van der Vaart mist het aankomende Wereldkampioenschap door een kuitblessure. Daarmee mist hij de kans om Aron Winter te evenaren, die in zijn loopbaan drie WK’s meemaakte. De speler van Hamburger SV speelde al in 2006 en 2010 en mist nu dus het WK van 2014 in Brazilië. De 109-voudig international verrekte een kuitspier in zijn rechterbeen. Er is nog geen vervanger opgeroepen voor Van der Vaart.

Tijdschrift: Voetbal International, iedereen die geintresseerd is in voetbal. Leeftijd, tussen de 15 – 50 jaar

Bron: http://www.telegraaf.nl/telesport/wk-voetbal-2014/22676199/__VAN_DER_VAART_MIST_WK__.html

 

Battlefield: Hardline in ontwikkeling

De nieuwe editie van Battlefield ligt dit najaar in de winkel en is voor het eerst te spelen tijdens de E3 op 9 juni in Los Angeles. In deze editie ligt de nadruk niet op oorlog maar op de strijd tussen politie en criminelen. Ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts heeft Visceral Games, bekend van onder andere Dead Space, de verantwoordelijk gesteld voor het maken van de game.

Steve Papoutsis, de baas van de studio, laat op de site van EA weten dat het idee een aantal jaar geleden ontstond na een gesprek met Karl Magnus Troedson, topman van Battlefield-bedenker DICE. “We begonnen te praten over de verschillende manieren waarop we konden samen werken en de manieren waarop we Battlefield en actiegames naar een ander niveau konden brengen. Zo is het project ontstaan,” aldus Papoutsis.

Tijdschrift: Power Unlimited, gameliefhebbers.

Bronnen: http://www.nu.nl/games/3787222/details-nieuwe-battlefield-game-hardline-uitgelekt.html en http://www.telegraaf.nl/digitaal/games/22676529/__Nieuwe_Battlefield_draait_niet_om_oorlog__.html

 

Zelfrijdende auto’s mogen weg op

Zelfrijdende testauto’s worden vanaf september 2014 toegestaan in Californië. Er zijn wel strenge voorwaarden. Er moet altijd iemand achter het stuur zitten, er moet een speciale testvergunning aangevraagd zijn (die elk jaar verlengd moet worden), de bestuurder moet gecertificeerd zijn met een speciaal rijbewijs en de fabrikant moet een verzekering afsluiten van 5 miljoen dollar. Als er aan al deze voorwaarden is voldaan, mogen de verschillende auto fabrikanten met hun auto’s de weg op in Californië. In Nederland probeerde minister Schultz van Haegen een zelfrijdende auto uit op de snelweg. Deze auto is gemaakt door een samenwerking tussen de TU Delft, de RDW, Connekt en TNO.

Doelgroep: Autoweek, mannen die geïnteresseerd zijn in auto’s. Ze hebben zelf ook een mooie auto en zorgen daar goed voor.

Bron: http://webwereld.nl/development/82609-zelfrijdende-auto-mag-openbare-weg-op

 

Robotkrokodil checkt nijlpaardenpoep

krokodil

Bron: Flickr

Amerikaanse wetenschappers van de Carnegie Mellon Univerisity hebben robotkrokodillen gemaakt om rivieren rondom nijlpaarden beter te kunnen onderzoeken. Zij maken zich namelijk grote zorgen om de waterkwaliteit.

In de Keniaanse rivier de Mara drijven van zo’n vierduizend nijlpaarden alle uitwerpselen. Hierdoor kan het water voor zowel mens als dier te vervuild zijn. Om de kwaliteit van het water te beoordelen is de robotkrokodil in het leven geroepen. Voorheen waren de watermetingen niet nauwkeurig, omdat het voor mensen te gevaarlijk is om dicht bij de dodelijke dieren te komen. Met de robotkrokodil is strikter meten wel mogelijk, want met uitzondering van een kleine achtervolging, lieten de nijlpaarden de robots gewoon met rust.

Tijdschrift: Quest, lezers hebben mbo+ niveau en interesseren zich in van alles. Variërend van geschiedenis tot techniek. Quest omschrijft zichzelf als populairwetenschappelijk.

Bron: http://www.nu.nl/gadgets/3786362/robotkrokodil-inspecteert-kwaliteit-rivierwater.html

 

 

Advertenties

Over nieuwskroniek

Wij zijn derde jaars van de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Elke week maken wij twee nieuwsquizen. Ook ranken wij het nieuws. Daarna stellen we achtergrondvragen over het nieuws die alleen deskundigen kunnen beantwoorden. Dat genereert soms weer nieuw nieuws. Als je ons wilt volgen, reageren en/of onze nieuwsquis wilt doen, ben je van harte welkom! We zijn ook op twitter: @nieuwskroniek
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ankeilers Special Interest

  1. Hoe schrijf je McDonald’s? Je gebruikt drie keer het woord ‘mist’ in een stukje van vijf regels over Rafael van der Vaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s